Hönöföretaget Vitalboden nominerades till priset Årets Möjlighetsskapare 2022.
Förra året skrev vi en artikel om Fiskeboa, som var nominerad till Samordningsförbundet Älv & Kusts pris Årets Möjlighetsskapare 2021. Nu har de utsett Årets Möjlighetsskapare 2022, som i år går till Butik Tjuvkil 939 i Kungälv.
– Vitalboden från Hönö var nominerad och vi vill också uppmärksamma de arbetsgivare som var nominerade eftersom även de är värda all uppmärksamhet och uppskattning för sitt fina arbete, säger Fredrik Thomsen, som arbetar på Samordningsförbundet Älv & Kust.
Motiveringen till Vitalbodens nominering till Årets Möjlighetsskapare 2022 lyder:
”Vitalbodens hälsokostbutik bygger på en helhetssyn på människan som fokuserar på att stärka det sunda och friska. Detta avspeglas i deras förståelse för arbetsträningen och dess syfte. Vitalbodens ägare Amanda och personal har ett fint och inkännande bemötande och är måna om att ge våra deltagare meningsfulla arbetsuppgifter. Arbetsplatsen har ett holistiskt synsätt där kropp och själ hänger samman. På ett ödmjukt sätt bidrar de till att stärka våra deltagare i en lugn miljö och får dem att bli en i gänget.”
Samordningsförbundet Älv & Kust arbetar mycket med arbetsgivarkontakter då de anser att arbetsgivarna är nyckeln till att få ut personer i arbete.
– Arbetsgivare i alla våra kommuner gör ett fantastiskt arbete och har alla ett stort hjärta i att ta emot personer och erbjuda dem arbetsträning och få en chans att komma ut i arbetslivet igen, säger Fredrik Thomsen.
Priset delas ut för att uppmärksamma företagens viktiga roll som möjlighetsskapare. Ett pris där förbundet vill uppmärksamma arbetsgivare som bidrar extra mycket till att hjälpa och stödja personer i utanförskap, öka uppmärksamheten kring arbetslivsinriktad rehabilitering och sprida goda exempel.
– Under hösten har våra medarbetare nominerat företag i alla våra fem kommuner.
Samordningsförbundet består av fyra parter, Arbetsförmedling, Försäkringskassa, Region/Landsting och Kommun/Kommuner. Samordningsförbundet ska använda sina resurser effektivare och samordna sina rehabiliteringsinsatser för att ge de personer som är i behov av stöd från flera olika aktörer möjlighet att återställa eller öka sin funktions- och arbetsförmåga.