Moa har alltid hållit sig inom livsmedelsbranschen.
– Jag gick en livsmedelsinriktning på gymnasiet inom styck och chark. Vi var näst sista kullen i Sverige som gick den utbildningen innan den lades ner helt och hållet. Det är ett roligt yrke men ett utdöende hantverk.
Efter examen har Moa jobbat på Jakobsdal samt Björlanda gård och senast en kort tid i saluhallen inne i stan.
Moa har alltid drömt om att driva eget och nu fick hon tillfälle till det. I butiken säljer hon nöt- och fläskkött, dessertostar och charkvaror. Lite kryddor och ibland såser.
Allt nötkött kommer från Björlanda gård och grisköttet kommer från Dalsland.
– Jag vill köpa från smågårdar och ha nära till det jag säljer, förklarar Moa. Jag tycker det är viktigt att värna om de bönder som finns kvar. Ett sätt att göra det är att handla direkt från den egna gården, som här i Björlanda. Det finns en väldigt stor yrkesstolthet inom mig, och så länge jag orkar stycka och tillverka chark här i butiken kommer jag göra det.