Många frågor står som vanligt på agendan inför valet.
Men frågan är om inte de ekonomiska frågorna kommer väga tyngst – vilket inte heller är ovanligt.
Det ser ut som om det blir ett plånboksval, igen. Känslan är att många partier ville att riksdagsvalet skulle handla om något annat.
På högerkanten pratar man helst om brott och straff, om sprängningar och gängkriminalitet. Hur Sverige blivit ett farligt land att bo i.
På vänsterkanten vill man prata välfärd. Hur sjukvården och skolan sugits ut av kapitalister och blivit djupt ojämlik. Hur den måste ”tas tillbaka”.
De gröna tycker förstås att klimatkrisen överskuggar alla andra problem och måste prioriteras framför allt annat.
I mitten vet ett par partier inte riktigt vilket ben de ska stå på.
Efter att Coronapandemin testade vår uthållighet och till viss del polariserade oss, och efter att omvärldsläget blivit det allvarligaste sedan andra världskriget och Sverige tämligen hastigt och lustigt ansökt om Natomedlemskap, började ekonomin svaja, delvis som en konsekvens av pandemi och Ukrainakrig.
Matpriserna rusar, elpriserna rusar, bensin- och dieselpriserna rusar. Det pratas om bostadsbubblor, marknadshyror, inflation och möjligen oro på börsen. Det är väl i och för sig alltid mer eller mindre oroligt på börsen.
Här, lokalt i Torslanda andas det tillväxt och optimism, åtminstone inom näringslivet, viss media och handelskammare. Batterifabriker, hamnutbyggnad och massor av nya jobb, kanske. Det byggs, planeras och byggs igen.
Vi valde att fråga alla partier som finns representerade i Göteborgs kommunfullmäktige i dagsläget vad de vill göra om Torslandas befolkning fortsätter att växa. Deras svar kan ni läsa längre fram i veckans tidning.