Fritidsledarna på Runt Hörnet, här Björn Halvorsen och Linus Nilsson, har styrt upp ett digert sommarprogram för ungdomar i Torslanda. Foto: Henrik Edberg
Fritidsledarna på Runt Hörnet, här Björn Halvorsen och Linus Nilsson, har styrt upp ett digert sommarprogram för ungdomar i Torslanda. Foto: Henrik Edberg

Massor av aktiviteter för unga i sommar

Fritidsverksamheten på Runt Hörnet i Amhult trappar upp med sommaraktiviteter för ungdomar samtidigt som sommarlovet närmar sig med stormsteg.

Redan nästa vecka går startskottet för fritidsaktiviteterna som Runt Hörnet är involverade i. På Bananpiren hålls då den hisingsgemensamma Hisingsfestivalen 2022 med gratis inträde för alla i åldrarna 13-20 år. Det stora dragplåstret heter Ricky Rich, men även lokala förmågor som Baby Mala och B. Baby kommer att framträda. Har arrangörerna vädrets makter med sig, så förväntar de sig upp mot 3 000 besökare från hela staden.

Men Runt Hörnet arrangerar också en rad andra aktiviteter under i stort sett hela sommaren. Bland annat utflykter för att spela beach volley, padel, minigolf, Laserdome och minigolf med mera. Sista anmälningsdag för att vara med på många av aktiviteterna är 12 juni.

– Men om man missar det datumet ska man ändå höra av sig till oss om man är intresserad av någon av aktiviteterna. Det kan hända av vi har platser över, säger Linus Nilsson, samordnare och fritidsledare på Runt Hörnet.

En aktivitet som är lite extra efterlängtad och som Runt Hörnet länge har velat arrangera blir nu äntligen verklighet:  Ett tredagars läger. Lägret är för ungdomar i högstadieåldern och kommer äga rum i midsommarveckan på en lägergård vid Hornasjön i Härryda.

– Lägergården har allt man kan tänka sig. Där finns kanoter, motorbåt och grillmöjligheter. Vi funderar även på att ta med fiskeutrustning. Stugorna ligger precis vid sjön, så kommer förstås finnas goda badmöjligheter också. Det blir helt enkelt en klassisk lägerresa, säger Björn Halvorsen, som också är fritidsledare.

Fokus på besökarna
På sociala medier och i media har det under ett tag diskuterats om en otrygg tillvaro kring Amhults Resecentrum. Tidigare har kommunpolis Daniel Johnsson och de övriga SSPF-aktörerna (skola, socialtjänst, polis, fritid) lyft fram Runt Hörnet som en ”sund plats” för ungdomar att vistas och umgås på [Torslanda-Öckerötidningen 220423].

Linus Nilsson säger att han inte har märkt av någon ökad otrygghet i Amhult särskilt mycket. Men han poängterar att hans fokus ligger på de ungdomar som kommer till Runt Hörnet.

– Vi utgår från det vi kan påverka och det är sakerna vi gör här på Runt Hörnet. Där arbetar vi mycket med värderingar och innehåll. Sedan är det klart att vi samverkar med andra aktörer, till exempel fältare och SSPF, säger Linus Nilsson.

Att fritidsverksamheten flyttade från Torslandaskolan till de nya stora och anpassade lokalerna i Amhult har medfört många positiva aspekter.

– Vi har väldigt mycket folk som kommer hit. Jämfört med när vi var på Torslandaskolan har vi mer än dubbelt så många besökare per år. Det kommer också ungdomar från hela Torslanda nu. Förut var 80 procent av besökarna elever på Torslandaskolan. Vid flera tillfällen har vi haft över 100 ungdomar, rekordet ligger på 123 stycken. Då är det fullt ös här! säger Linus Nilsson.

Kommentarer

Kommentera artikeln!

Tyck till! Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Du behöver logga in med bank-id för att kommentera. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och Torslanda-Öckerötidningen förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Mer från torslanda

Schack matt – Torslandaskolan i final

 Yes2chess är en nationell schackturnering som anordnas årligen av det…

Johan fann gamla tidningar i taket

Mormor Sol-Britt Sandström köpte en sommarstuga på sjuttiotalet och lät…

Brf Björlanda Ängar först ut i nya Skra Bro

Det har börjat röra på sig ordentligt när det gäller…

Snopet värre för TIK Dam

Fina förutsättningar på Torslandavallens gräsplan för en match i ”mittens…

Senaste nytt

Schack matt – Torslandaskolan i final

 Yes2chess är en nationell schackturnering som anordnas årligen av det…

Sparåtgärder skrivs ned kraftigt

På stadsmiljönämndens möte i fredags i förra veckan togs ett…

Polisen har startat pass-utlämning på Hisingen

Nu är det möjligt att hämta ut ditt nya pass…

Öckerö kommun prisas av husbilsägare

Tack vare fina vandringsleder, bra utbud av loppisar, restauranger och…

Johan fann gamla tidningar i taket

Mormor Sol-Britt Sandström köpte en sommarstuga på sjuttiotalet och lät…

”Det är en katastrof!”

Den kollektiva färjetrafiken mellan Öckerö-Björkö-Kalvsund-Grötö kommer att elektrifieras.  Under tiden…

Brf Björlanda Ängar först ut i nya Skra Bro

Det har börjat röra på sig ordentligt när det gäller…

Viktigare nu än någonsin

Sedan 2016 har föreningen Öckerö Pride arrangerat Pride i Hönö…

Ingen jubileumsallé men väl en flygplatsutställning

I år fyller som bekant Göteborg 402 år. Något som ska…

Snopet värre för TIK Dam

Fina förutsättningar på Torslandavallens gräsplan för en match i ”mittens…

Välbesökt våravslutning med Torslanda HK

Redan tidigt på morgonen kunde man se ungdomar vallfärda in…

Emelie till EM i ”På spåret”

Vi befinner oss på Ringöns vagnsdepå när en spårvagn, på…

Schröder i U17-EM

Sverige ställdes mot tufft motstånd i gruppspelet i Europamästerskapet: Frankrike,…

Stororder av eldrivna Volvolastbilar – största någonsin

Volvo Lastvagnar har tecknat en avsiktsförklaring med en av världens…

Sonderar terrängen för gårdsförsäljning

Gårdsförsäljning, att en alkoholproducent ska få tillstånd att sälja sina…