En bransch i förändring

Tekniska landvinningar är inget nytt i bilbranschen. Att vara bilmekaniker är att förhålla sig till en bransch i ständig förändring.
Digitaliseringen av bilarna har betytt ett stort framåt kliv för en verksamhet i ständig utveckling, men frågan är om bilmekanikerna någonsin stått inför en större förändring än omställningen från fordon med fossildrivna förbränningsmotorer till batteridrivna elbilar.

Ingen kan ha missat att det pågår en grön omställning i bilindustrin. Fossildrivna förbränningsmotorer ska bytas ut mot batteridrivna elbilar. Volvo Cars har exempelvis vad de själva kallar för ”bilindustrins mest ambitiösa klimatplan”. Företagets långsiktiga mål är att ha en helt cirkulär verksamhet senaste 2040. Förutom en målmedveten satsning för att ställa om produktionen till batteridrivna elbilar, har företaget gått ut med att man kommer att öka sitt fokus på att renovera, reparera, återanvända och bygga om fordonsdelar.

För att anpassa sig till den stora ökningen av elbilar och laddhybrider de senaste åren, samt att förbereda sig för en batteridominerad framtid, har bilverkstäderna och bilmekanikerna varit tvungna att kompetensutveckla.

Generellt blir det mindre service och exempelvis färre motorrenoveringar, men förändringarna i grön riktning ställer nya och höga krav. Att hantera starkströmmen i bilarna, som ofta ligger på omkring 300 ampere, kräver grundlig utbildning.

Utbildning och uppdatering av manualer
På Torslanda Bilservice har man tre stycken utbildade högvoltstekniker, trots att en låg andel av de bilar man reparerar är helt igenom elektriska. Dock utför man däckbyte på en hel del elbilar. Hjulskifte av vissa elbilar skiljer sig från hjulskifte av vanliga personbilar, eftersom underredet på de elbilarna är helt annorlunda och riskerar att skadas vid lyften. Därför behövs särskild kunskap och särskilda verktyg.

Anledningen till att Torslanda Bilservice inte ännu servar så många elbilar beror på att de flesta elbilar som rullar på svenska vägar är tämligen nya och fortfarande omfattas av fabriksgarantin på fem år, vilket gör att de oftast servas av märkesverkstäder. Det händer dock att försäkringsbolag kontaktar Torslanda Bilservice för skadeärenden för elbilar. Dessutom servar man en hel del laddhybrider.

Kjell Carlsson på Torslanda Bilservice är övertygad om att branschen befinner sig i förändring:

– Vi som bilverkstad och bilmekaniker står inför ett generationsskifte och ett teknikskifte. Det råder det ingen tvekan om. Det viktigaste är att mekaniker utbildas och att en kompetenshöjning sker, samt att vi hela tiden uppdaterar de abonnemang för teknisk information som de olika bilmärkena producerar. Det är dyrt men nödvändigt, säger han.

Det vanligaste bilmärket som verkstaden servar är Volvo och eftersom Volvo har sagt att deras bilar ska vara helt elektriska till 2030 kommer det inom några år påverka Torslanda Bilservice. Kjell Carlsson ser dock inga större problem med utvecklingen.

– Det handlar om att se till att utbilda sig. Det är upp till verkstäderna att utbilda sin personal. Det gör vi. Sedan handlar det som det alltid gjort om att ha rätt verktyg och rätt information. Jag ser inga större problem för oss, men man kan ju fråga sig var staten ska få in alla skatteintäkter som de får på fossila bränslen när alla bilar går på el. Det handlar inte om lite pengar till statskassan, säger Kjell Carlsson.

Kommentarer

Kommentera artikeln!

Tyck till! Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Du behöver logga in med bank-id för att kommentera. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och Torslanda-Öckerötidningen förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Mer från torslanda

Fyra silver till Erik Bengtsson

Speedskatingåkaren Erik Bengtsson fortsätter att hämta hem medaljer till Torslanda.…

Där befinner sig arbetet med nya Torslanda Torg nu

Mycket har varit höljt i dunkel när det gäller arbetet…

De fick nytt liv i Torslanda efter flykt från kriget

Det har gått lite mer än ett år sedan kriget…

Houdini är hemma

Kosläpp har blivit något av en kär tradition. Det sker…

Senaste nytt

Kommunen säger nej till påskfyr

Traditionen med påskfyrar har som de flesta läsare vet en…

Fyra silver till Erik Bengtsson

Speedskatingåkaren Erik Bengtsson fortsätter att hämta hem medaljer till Torslanda.…

Glöm inte fotbollströjan sista mars

Den 31 mars 2023 genomförs för första gången #fotbollströjefredag –…

Rätt swish till Barncancerfonden – 90 20 900

I förra veckans tidning skrev vi om #fotbollströjefredag som infaller…

Brödernas engagemang för krigets offer

På något sätt sitter det i öbornas DNA att hjälpa…

Västkuststiftelsen får kraftigt sänkta bidrag

Västkuststiftelsen – som drivs av Västragötalandsregionen, region Halland och Göteborgs…

Från Kalvsund till Manhattan i jämställdhetens namn

I början på mars i år anordnades CSW – The…

Där befinner sig arbetet med nya Torslanda Torg nu

Mycket har varit höljt i dunkel när det gäller arbetet…

”Många tror det är ofarligt”

För att ta sammanfattningen först: Skillnaden mellan i år och…

De fick nytt liv i Torslanda efter flykt från kriget

Det har gått lite mer än ett år sedan kriget…

Tre öbor dömda för cannabisodling

När polisen anlände till huset i Öckerö kommun uppträdde en…

Friluftsliv och föreningsliv i all ära, men Torslanda behöver en rejäl dos rock

Musikstaden Göteborg mår faktiskt riktigt bra. För två veckor sedan,…

Houdini är hemma

Kosläpp har blivit något av en kär tradition. Det sker…

Med passion för vinteridrott

Första söndagen i mars är en högtidsdag för alla med…

Torslanda och Öckerö högt över rikssnittet

Att det är bra för barn och ungdomar att idrotta…