Deniz Caliskan har öppnat restaurang Spikat i Vingenhuset där han serverar pizza, hamburgare och sallad.
Deniz Caliskan är utbildad kock och har arbetat med mat och pizza i hela sitt liv. De senaste 36 åren har han arbetat flera år i Ljungskile och hade Göteborgs bästa pizzeria i Munkebäck.
Genom en annons på nätet läste Deniz om försäljningen av Check In som låg i lokalen tidigare. Deniz gjorde en marknadsundersökning som visade att folk vill ha pizza och hamburgare.
Efter att Deniz tog över lokalen har han restaurerat och gjort den betydligt större genom att flytta grillen och annan inventarie. Nu är det luftigt, nytt och fräscht.
Tillsammans med sina medarbetare Pia, Ercan och Klara serverar de pizza, högrevsburgare och sallad. De har även dagens lunch.
– Vi har mött många nöjda kunder här i Amhult. Jag tycker väldigt mycket om när folk tycker maten är god. Det är roligt när man lyckas.
Deniz berättar också att alkoholtillstånd är på väg.
–Det finns önskemål från våra kunder.
/PIA MAGNUSSON
Sommar – Vinter
Kaffe – Te
Katt – Hund
Bok – Film
Rund – fyrkantig pizza
Namn: Deniz Caliskan
Ålder: 58
Bor: Björlanda
Familj: Fru och två söner
Äter helst: Pizza
Ser på TV: Hinner inte. Ser svenska nyheter på nätet.
Lyssnar på: Svenska klassiker
Viktigast i livet: Familjen