Kockarna Johan Fogler och Joachim Johansson har startat J. mat & mer i Torslandahallen.
Kockarna Joachim och Johan har känt varandra länge och pratat mycket om att starta något tillsammans. På grund av pandemin har de båda blivit lediga och kunnat förverkliga sin dröm att starta eget företag.
– Catering passar utmärkt i coronatider.
Till en början flyttade de runt i olika kök men fick sedan möjlighet att vara i Torslandahallen där de nu erbjuder catering, lunch och kafé.
– Här finns ett kök som går att utveckla.
De vill utveckla lokalen till ett riktigt restaurangkök. Torslandahallen är en naturlig samlingspunkt för många och önskan är också att kunna ha sittplatser.
De har båda sedan barnsben hållit till i olika restauranger och utbildat sig på restaurangskolan till kockar. Joachim har även tävlat i årets kock 2017-2019 samt årets ekokock 2019.
Båda brinner för att det inte ska bli något matsvinn. De anrättar allt för att få ut bästa möjliga ur råvaran.
– Maten ska vara vällagad, det finns inga genvägar.
– Vår målsättning är att varje gång göra maten lite godare. Du ska haja till lite när du äter vår mat.
/PIA MAGNUSSON
Vår – Höst
Hav – Sjö
Jogga – Gå
Kött – Fisk
Friterat – Stekt
Namn: Johan Fogler
Ålder: 53
Bor: Amhult Lyse
Familj: Fru och två barn
Äter helst: Grillat och rökt
Ser på TV: Matprogram, serier och handboll
Lyssnar på: Allätare
Viktigaste ägodel: Spisen
Längtar efter: Ett normalt samhällsliv
Vår – Höst
Hav – Sjö
Jogga – Gå
Kött – Fisk
Friterat – Stekt
Namn: Joachim Johansson
Ålder: 46
Bor: Johanneberg
Familj: Fru och fyra barn
Äter helst: God vällagad mat
Ser på TV: Hinner inte titta
Lyssnar på: Rock och Indypop
Viktigaste ägodel: Kökstermometer
Längtar efter: Normalt vardagsliv, människor