”Folk vill ha pizza och hamburgare”

Deniz Caliskan har öppnat restaurang Spikat i Vingenhuset där han serverar pizza, hamburgare och sallad.

Foto: Pia Magnusson
Foto: Pia Magnusson

Deniz Caliskan är utbildad kock och har arbetat med mat och pizza i hela sitt liv. De senaste 36 åren har han arbetat flera år i Ljungskile och hade Göteborgs bästa pizzeria i Munkebäck.

Genom en annons på nätet läste Deniz om försäljningen av Check In som låg i lokalen tidigare. Deniz gjorde en marknadsundersökning som visade att folk vill ha pizza och hamburgare.

Efter att Deniz tog över lokalen har han restaurerat och gjort den betydligt större genom att flytta grillen och annan inventarie. Nu är det luftigt, nytt och fräscht.

Tillsammans med sina medarbetare Pia, Ercan och Klara serverar de pizza, högrevsburgare och sallad. De har även dagens lunch.

– Vi har mött många nöjda kunder här i Amhult. Jag tycker väldigt mycket om när folk tycker maten är god. Det är roligt när man  lyckas.

Deniz berättar också att alkoholtillstånd är på väg.

–Det finns önskemål från våra kunder.

/PIA MAGNUSSON

Mer från företagsnytt

Slipp släp med Ezeto

Daniel som drivit företag med transportbilar har i flera år haft en idé om att på ett enkelt, flexibelt och…

Som mumma för själen

Det hela startade för cirka 10 år sedan med Annas Veranda i Säve där Anna höll i kurser och försäljning…

Renée brinner för kvinnors hälsa

Renée Öberg jobbar som funktionsmedicinsk coach i sitt företag Healthy by U. Hon är bland annat hälsocoach och kostrådgivare i…

Café och bistro med fokus på det bästa

Malin Josefsson har jobbat inom restaurangbranchen i hela sitt yrkesliv. Hon arbetar nu som försäljningschef och har stora planer för…


Senaste nytt

Jennifer Falk uttagen i OS-truppen

Svenska damlandslagets förbundskapten Peter Gerhardsson nominerade nyligen truppen till sommarens OS i Japan, som inleds med match mot USA den…

Utredningen om väg 155 är klar

I tre år har Trafikverket genomfört en åtgärdsvalsstudie för väg 155 mellan Torslanda och Öckerö. Syftet med ÅVS:en har varit…

Strandbiblioteket är tillbaka

2020 blev det inget strandbibliotek i Sillvik. Coronapandemin satte stopp för de planerna. Men i år är biblioteket på stranden…

Rabatterade priser ska minska matsvinnet

Varje år kastas 1,3 miljoner ton mat i Sverige, enligt en rapport från Naturvårdsverket. För butikernas del beror matsvinnet ibland…

Strandell vill kröna sina framgångar

Supergruppen Crownes debutalbum Kings in the North är ett möte mellan klassisk melodiös hårdrock och moderna, lite hårdare, tongångar. Plattan…

En utveckling värt ett leende

Det är lätt att tro att världen bara blir sämre på alla möjliga sätt, men faktum är att när det…

Trafikverkets utredningsarbete snart klart

– Just nu pågår finputsningen av rapporten. Preliminärt släpper vi den den 28 juni. I rapporten kommer vi att presentera…

Spara på vattnet helgen

Om du ska använda mycket vatten, så gör det innan fredag 18 juni klockan tolv. Från det klockslaget och under…

Anton Kyldahl satsar på musiken

Anton Kyldahl från Bohus-Björkö har alltid tyckt om att sjunga, och när han var yngre tog han sånglektioner i Torslanda.…

Ett annorlunda studentår

I omgångar har gymnasieeleverna fått studera heltid på distans, ibland en vecka i taget eller periodvis då lärare som varit…