”Att laga sushi är en konst”

Marcel Loonen öppnade sin Sushirestaurang i Hönö Klåva i november.

FÖRETAGSNYTT: Holländaren Marcel Loonen flyttade till Spanien som nittonåring och kom till Sverige för snart tolv år sedan. Efter att ha jobbat inom hotell- och restaurangbranschen i många år bestämde han sig för att öppna en sushirestaurang på Hönö.

– Jag fick först tag i denna lokalen och då jag såg att det inte fanns någon sushirestaurang här ute tyckte jag det verkade bra att öppna en.

Marcel tog en kurs i hur man hanterar fisk och anställde Dong Wang som sushichef.

– Dong, som kommer från Kina, är specialist på sushi. Det är viktigt med bra personal. Att laga sushi är en konst.

I restaurangen gör Marcel soppan och allt runt om. Menyn är omarbetade efter kundernas önskemål.

– Jag gör det kunden gillar. Folk kan välja mellan hemleverans, take away eller äta på restaurangen.

/Pia Magnusson

Mer från hönö

Farväl till nappen

Vi människor strävar alltid framåt men priset för utveckling stavas förändring. Hela tiden måste vi därför göra upp med tidigare…

Wild kids är ingen dans på rosor

Äventyrsprogrammet Wild Kids utspelar sig långt in i Järvsös djupa skogar, där två lag utmanas i tuffa tävlingar med målet…

Hett i stolen för Anton Abrahamsson

Det går bra för Anton Abrahamsson. I skrivande stund har han svarat rätt på sju frågor innan programtiden tog slut. Och……

headhoncho-hedning i Hönös thrash metal-stoltheter Pagandom

– Don’t är en lika långsam som furiös låt som avslutas i ett rejält tvåtaktscrescendo, och som handlar om människor…


Senaste nytt

Simkunnigheten riskerar att försämras

Pandemin har fört med sig att simskolegrupperna minskats ner till färre barn och en rad ytterligare restriktioner har införts. På…

En oas för kreativa vävare

En vävstol är stor och därför håller Öckerö hemslöjdsrote till i ett gammalt ålderdomshem kallat Almelunden. Där träffar vi några…

Busskörfält längs Kongahällavägen utreds

Trafiknämndens arbetsutskott godkände i slutet av januari Trafikkontorets förslag om att påbörja en genomförandestudie om busskörfält längs Kongahällavägen i Torslanda.…

Café och bistro med fokus på det bästa

Malin Josefsson har jobbat inom restaurangbranchen i hela sitt yrkesliv. Hon arbetar nu som försäljningschef och har stora planer för…

Sätter livet på sin spets

Pilspelet dart är väl något gemene man kopplar ihop med engelskt publiv – alltså en cigg i mungipan, en pint…

Turbulens på Almelunden

I föreningsgården Almelunden håller en rad olika föreningar till. På övervåningen väver Öckerö Hemslöjdsrote medan bakstugan, i källaren, används av…

Hallå där, Thomas Axell…

…Grattis till utnämningen! Vad betyder det för er att ni blivit utsedda till årets butik bland landets 200 Hemköpsbutiker? –…

Läraren Jenny är cool i heta stolen

Torslandabon Jenny Andersson är mitt uppe i tävlandet i Postkodmiljonären. Förra lördagen svarade läraren som är uppvuxen på Källö-Knippla rätt…

Förhöjd dödlighet vid hjärtstopp hos patienter med covid-19

– Vi hoppas att våra resultat kan bidra till att öka medvetenheten bland allmänheten, vårdgivare och beslutsfattare avseende komplikationerna av…

Farväl till nappen

Vi människor strävar alltid framåt men priset för utveckling stavas förändring. Hela tiden måste vi därför göra upp med tidigare…