Ett år senare –

Här befinner sig ”den kraftfulla satsningen”

För snart ett år sedan var samtliga inblandade parter i långköraren om trafikkommunikationerna mellan Öckerö och Göteborg överens. En kraftfull satsning med åtgärder för en omställning mot hållbara resvanor skulle inledas med start 2022.

För knappt ett år sedan, den 3 mars 2022, kallade Göteborgs Stad, Öckerö kommun, Västra Götalandsregionen och Trafikverket till presskonferens på Hjuviks båtklubb.  Parterna tillkännagav att de nått en överenskommelse om framtidens förbindelser mellan Göteborg och Öckerö. En överenskommelse som samtliga parter sade sig vara nöjda med. 

Kortfattat kan överenskommelsen beskrivas enligt följande: Något beslut om fast förbindelse kommer inte att fattas på tio år. I stället kommer fokus ligga på en omställning till klimatsmarta resvanor. Arbetet kommer bedrivas med en övergripande strategi och en stegvis process. Processen ska sedan successivt följas upp så man har koll på utvecklingen. 

Omställningsstart 2022

Så här formulerade parterna själva den första punkten åtgärdsplanen:

Från och med 2022 och framåt, genomföra en kraftfull satsning på åtgärder för att, inom ramen för befintligt transportsystem, möjliggöra en tydlig och bestående omställning till mer hållbara resvanor i stråket [mellan Amhult och Hönö längs 155:an.]

– Det sätter press på oss som kommun. Vi behöver ta ansvar och se till att hålla nere trafiken och se över hur vi bygger nytt i kommunen. Det handlar om att fokusera på att minska biltrafiken, sa kommunstyrelsens ordförande i Öckerö Jan Utbult till Torslanda-Öckerötidningen i samband med pressträffen i mars förra året.

Nu, när nästan ett år har passerat, är den kraftfulla satsningen som skulle starta 2022, inte helt enkel att ta temperaturen på. 

Jan Utbult hänvisar i ett mejlsvar till Torslanda-Öckerötidningen att det främst är Västra Götalandsregionen och Västtrafik som kan svara på frågor – om vad som har hänt med den övergripande strategin och den stegvisa processen för att förbättra de hållbara resorna mellan Öckerö och Göteborg – i nuläget.

Oklart om kollektivtrafikresandet

Västtrafik har, vilket Torslanda-Öckerötidningen skrev om 230204, gjort en utvärdering av tre zoners-systemet vilket medfört att Öckerö och Göteborg sedan slutet av 2020 ingår i samma zon (tillsammans med Partille och Mölndal). Utvärderingen visar att utfallet varit positivt i många områden där resande tidigare passerade över zongränser, men när det gäller kollektivtrafikresandet mellan Öckerö-Göteborg går det enligt Västtrafiks presstjänst inte att säga något om huruvida resandet ökat eller minskat.

I november 2022 meddelade Västtrafiks presstjänst Torslanda-Öckerötidningen att en resvaneundersökning skulle genomföras i stråket (Amhult-Öckerö kommun) som de ”hoppas ska ge ytterligare svar”, under 2023.

Georgia Larsson är regionutvecklare på Västra Götalandsregionen. När Torslanda-Öckerötidningen når henne berättar hon att det finns ”ganska många åtgärder som rullar och är kopplade till det västsvenska paketet.” Bland annat en utökad pendelparkering i Amhult och en planskild övergång över 155:an i Amhult.

Georgia berättar att Trafikverket i framtiden kommer att stötta Öckerö med en gemensam kommunikationsplan, en mobilitetsplan och med paketeringen för att nå ut med information.

VGR har ansvar för att sammankalla en politisk referensgrupp med politiker från de berörda kommunerna och regionen.

Enligt Georgia är det Trafikverket som ska sammankalla projektets arbetsgrupp och som ska arbeta med mobilitet i en genomförandefas och som ska utvärdera arbetet år efter år. Trafikverket ska även utse en processledare för projektet. 

Georgia uppger att utgångspunkten är att arbetsgruppen ska träffas redan i februari för ett inledande planeringsmöte.

Georgia hänvisar till Trafikverket om ytterligare svar om när mötet planeras att hållas och om färdplanen med de åtgärder som planeras.

Dialoggrupp ska ha möte

Louisa Utbult är åtgärdsplanerare på Trafikverket. Hon meddelar via mejl att det pågår interna avstämningar på Trafikverket kring formerna för en dialoggrupp. Enligt hennes uppfattning är inte något möte i dialoggruppen bokat ännu.

När det gäller trimningsåtgärder i Amhult skriver hon till Torslanda-Öckerötidningen:

”Gällande gång- och cykelbro samt expressbusshållplats i Amhult så pågår projektering, vilken beräknas klar under 2023. Byggstart planeras 2024 och vår målsättning är att kunna öppna för trafik under samma år.”

När det gäller pendelparkeringen i Amhult är det Göteborgs Stad som är ansvariga för den.

”Trafikverket och Göteborgs Stad arbetar tätt tillsammans för att samordna åtgärderna på bästa sätt”, skriver Louisa Utbult.

Riktlinje mot elektrifiering

Mest handfast har Trafikverkets rederi uttryckt sig. I november förra året öppnade rederichefen Erik Froste för att färjetrafiken mellan Lilla Varholmen och Hönö samt Björkö kan komma att elektrifieras med start 2026.

– Vi hoppas kunna börja konvertera den första färjan om sisådär fyra år. Sedan siktar vi på att göra om dem en efter en, en om året, sa Erik Froste i Torslanda-Öckerötidningen 221119.

Erik Froste menade också att riktlinjen man nu slagit in på, att elektrifiera färjeflottan på Björkö- och Hönölederna var ett direkt resultat av att varken Öckerös eller Göteborgs politiker ville se någon fast förbindelse mellan de båda kommunerna.

Kommentarer

Kommentera artikeln!

Tyck till! Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Du behöver logga in med bank-id för att kommentera. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och Torslanda-Öckerötidningen förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Mer från allmänt

Rätt swish till Barncancerfonden – 90 20 900

I förra veckans tidning skrev vi om #fotbollströjefredag som infaller…

Västkuststiftelsen får kraftigt sänkta bidrag

Västkuststiftelsen – som drivs av Västragötalandsregionen, region Halland och Göteborgs…

Med passion för vinteridrott

Första söndagen i mars är en högtidsdag för alla med…

Torslanda och Öckerö högt över rikssnittet

Att det är bra för barn och ungdomar att idrotta…

Senaste nytt

Rätt swish till Barncancerfonden – 90 20 900

I förra veckans tidning skrev vi om #fotbollströjefredag som infaller…

Brödernas engagemang för krigets offer

På något sätt sitter det i öbornas DNA att hjälpa…

Västkuststiftelsen får kraftigt sänkta bidrag

Västkuststiftelsen – som drivs av Västragötalandsregionen, region Halland och Göteborgs…

Från Kalvsund till Manhattan i jämställdhetens namn

I början på mars i år anordnades CSW – The…

Där befinner sig arbetet med nya Torslanda Torg nu

Mycket har varit höljt i dunkel när det gäller arbetet…

”Många tror det är ofarligt”

För att ta sammanfattningen först: Skillnaden mellan i år och…

De fick nytt liv i Torslanda efter flykt från kriget

Det har gått lite mer än ett år sedan kriget…

Tre öbor dömda för cannabisodling

När polisen anlände till huset i Öckerö kommun uppträdde en…

Friluftsliv och föreningsliv i all ära, men Torslanda behöver en rejäl dos rock

Musikstaden Göteborg mår faktiskt riktigt bra. För två veckor sedan,…

Houdini är hemma

Kosläpp har blivit något av en kär tradition. Det sker…

Med passion för vinteridrott

Första söndagen i mars är en högtidsdag för alla med…

Torslanda och Öckerö högt över rikssnittet

Att det är bra för barn och ungdomar att idrotta…

Uppskattad käpphäst-tävling

Bakgrunden till tävlingen var att Judith, Nova och Tindra var…

Föreslaget utegym vid vallen ska bli verklighet i år

Nyligen meddelade nämligen Idrott- och föreningsförvaltningen att arbetet med den…

Holly går all-in för hockeydrömmen

Hanna Olsson är en etablerad landslagsstjärna som återvänt till västkusten…