Huvudkolumn

Publicerad 2017-12-04 13:55 Skriv ut Tipsa en vän
Barnen tog plats bakom ratten
Barnen tog plats bakom ratten

I lördags var bussbolaget Nettbuss och Västtrafik på plats utanför Ica Maxi för att informera om den nya linjen.

Den 11 december är det premiär för busslinjen 241 som ska trafikera Lilla Varholmen-Nils Ericsonsterminalen. Linjens huvuduppgift är att avlasta Röd Express som dragits med hög passagerarbelastning i högtrafik under en tid.

För att informera om den nya linjen och locka nya resenärer arrangerade Nettbuss och Västtrafik en julaktivitet på Ica Maxis parkering i lördags. Förutom kollektivtrafikvärdar fanns där en buss på plats som barnen fick prova att sitta bakom ratten på och, om de ville, fick de lov att tala i förarens mikrofon. Dessutom fanns fiskedamm, pysselbord, poängpromenad och julfika att inmundiga.

 – Det är många som har tittat förbi och varit nyfikna hur det ska bli med den nya linjen. Det har absolut varit ett positivt gensvar, sa Eric Lindblad, trafikutvecklare på Nettbuss.

 – Med linje 241 blir det mer plats ombord, sittplats till fler och en snabbare resa. Vi hoppas kunna attrahera sådana som inte åker så mycket buss idag. Att den här linjen inte går förbi Volvo tycker många är positivt.

 Veronika Funkenberg var på plats med dottern Noomi och hennes kompis Alva Kerman.

 – Det verkar som om den här bussen går snabbare och smidigare in till stan. Det gillar vi. Jag hade dock önskat en linje som stannade närmare Ica Maxi, sa hon.

 – Tyvärr jobbar jag så till att jag är tvungen att ta bilen till jobbet. Men jag tar bussen när jag ska in till stan och shoppa eller gå ut och äta på restaurang.

Henrik Edberg

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Extrakolumn

Visit Öckerö 2018

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS