Huvudkolumn

Publicerad 2018-05-29 10:20 Skriv ut Tipsa en vän
Vi går nu mot skolavslutningar
Vi går nu mot skolavslutningar

Hej alla läsare!
I helgen hade vi trafikkontroll vid Ivarbergsmotet. Kontrollen höll på mellan 18 och 04. Ett stort antal fordon kontrollerades. Resultatet sex rattfyllor, en drograttfylla samt innehav av narkotiskt preparat. Lägg sedan till ett antal körkortslösa så förstår ni att mina kollegor hade fullt upp.

På Rörö hade vi en händelse som kunde slutat illa. En båtägare skulle fylla rödsprit i ett kök. På något sätt tog det eld och flera personer skadades när de släckte branden. En person till sjukhus med brännskador i ansikte, händer och ben.
Östra hamnen fick besök av en eller flera tjuvar. De kom över en båtmotor med ett godsvärde på över trehundratusen. Vår båtsamverkare i väst räknade ut att båtmotorer till ett värde av cirka trehundra miljoner stals under förra året. Är förvånad att försäkringsbolagen inte ställer krav på spårsändare.
Ett par fall av misshandel har skett i Hönö. Varmt väder och alkohol är ingen bra kombination.
Vi går nu mot skolavslutningar. Studenter på Lindholmen ska som vanligt in till stan på sina lastbilsflak. Förra året slutade tråkigt med att flera gäng kastade utemöbler mot polis. Använde även s k ”bangers”. Ett stort personaluttag är att vänta från polisens sida. En arbetsuppgift vi helst hade sluppit. En äldre kollega drog sig till minnes sin egen avslutning. Han gick tillsammans med alla andra till kyrkan och sjöng ”Den blomsterid nu kommer”. Sedan  gick alla hem. De kom även ihåg vad som hänt. Det som skulle vara en milstolpe i livet har tyvärr urartat till en fyllefest. Avslutningarna i Torslanda har under ett flertal år varit trevliga tillställningar. Hoppas på det i år också.
Allt för denna gång!

Christer Melvinsson

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Featurekolumn

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS

Extrakolumn

Visit Öckerö 2019

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv