Huvudkolumn

Publicerad 2018-06-05 10:44 Skriv ut Tipsa en vän
Ungdomar, tänk till!
Ungdomar, tänk till!

Hej alla läsare!

I helgen skulle många till Sillvik. Det rådde enligt mina kollegor fullständigt kaos och de fick stänga av vägen till badet. De uttryckte att ”smockan hängde i luften”. Varför? I brist på p-platser ställde folk bara ifrån sig sina bilar så att bilister inte kunde mötas. Vågar inte tänka på om det behövts en räddningsinsats. Till nästa helg har vi varskott parkeringsbolaget och kommer även bärga bort bilar som står till hinders. Räddningsväg MÅSTE hållas fri.

En ungdom var vid Lillebybadet i lördags kväll. Han reagerade över många ordentligt berusade ungdomar som badade. Denna gång hände inget. Det har i övriga Sverige skett flera drunkningsolyckor och många tillbud. Tänk efter innan. Ett ögonblicksverk så är någon under ytan och en berusad kamrat är då inte mycket till hjälp.

Våra ungdomar har nu hittat på något som upplevs som mycket störande. När Burger King stänger använder de hållplatserna vid  resecentrum som lekplats med sina mopeder. Mycket störande för boende runt omkring. Dessutom förbjuden moped- och biltrafik på hållplatsen. Sedan går färden vidare till badet i Hästevik. Många boende längs vägen har ringt. De som  frivilligt sköter badplatsen är förtvivlade då de efter ert besök får städa efter er. Försök nu tänk till. Kör försiktigt, ta med er skräpet. Håll ner ljudnivån och låt inte som om resten av befolkningen är döva. Mc-polis och ett par radiobilar kommer ut i helgen.

Tretton inbrott i bostad hittills i år. Det sista nu i veckan på Segelflyget. Tre  gärningsmän, maskerade, då de visste de hamnade på film. Stor oreda och övervakningskameran sönderslagen.

Volvo har nu ändrat sina arbetstider och förhoppningen är att trafiken nu ska lugna sig.

Denna vecka har polisen nationellt en vecka som inriktas på nykterhet gällande alkohol och droger i trafiken.

Allt för denna gång!

 

Christer Melvinsson

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Extrakolumn

Visit Öckerö 2019

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS