Huvudkolumn

Publicerad 2018-10-24 14:00 Skriv ut Tipsa en vän
Reflexer och fungerande belysning
Reflexer och fungerande belysning

Hej alla läsare

Fick många mail från oroliga föräldrar under förra veckan. Ett bråk var befarat under fredagskvällen på Torslanda torg. Ungdomar från andra stadsdelar var på väg till Torslanda. Polis, polisens volontärer samt ”fältare” var på plats. Glädjande nog många andra vuxna. Inget bråk under kvällen. Läser på sociala medier att föräldravandring eventuellt kan komma igång. Det skulle vara positivt.

Skrev förra veckan om trimmade mopeder. Någon dag efter fick jag en film tagen inifrån en bil där en mopedist kör om bilen. På filmen ser man bilens hastighetsmätare och den unge gossen får upp mopeden i 80 km/h. Registreringsnumret syns och jag ringer upp ägaren som är pappa till mopedföraren. Jodå, han hade läst vad jag skrivit. Han hade FRÅGAT sin son om trimning och fått ett nekande svar. Man ska lita på sina barn men KONTROLLERA när de svarat. När jag frågade pappan om jag eller han skulle ta pojken blev svaret att han själv skulle göra det. Det tycker jag var bra. Då fick sonen förklara varför han ljugit. Enligt min mening har sonen förbrukat pappans förtroende. Jag hade fixat mopeden och sedan sålt den.

Nu är det mörkt på morgonen när man åker till jobbet. Tänker på alla barn som är på väg till skolan. Det är väl självklart att de har reflexer och att belysningen fungerar på cyklarna? Inget jag behöver tjata om, eller?

Öckerö hade besök av båtmotortjuv. Tre motorer blev bytet. Tjuven lastade motorerna i en bil som inte var skattad eller besiktigad. Kanske var det brister på bilen som gjorde att tjuven krockade. Krockkudden löste ut och tjuven kunde springa från platsen. Vi kommer snart att hitta honom.

Vingen kommer den 25 oktober ha en intressant föreläsning om sexuellt våld mot barn. Boka in torsdag kl 18.30. 

Allt för denna gång!

Christer Melvinsson

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Featurekolumn

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS

Extrakolumn

Visit Öckerö 2019

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv