Huvudkolumn

Publicerad 2018-10-17 08:39 Skriv ut Tipsa en vän
Provkör er sons moped
Provkör er sons moped

Hej alla läsare

Veckan som gick hade vi en mycket tragisk händelse på centrala Hisingen. En ung pojke förlorade sitt liv i en mopedolycka.

I Torslanda har vi under de år jag arbetat i stadsdelen varit förskonade från dödsfall i trafiken med barn inblandade. Har skrivit tidigare att det i Torslanda startas och framförs cirka etthundratrettio mopeder. Ansvaret att de mopederna är ok faller på er föräldrar. Har ofta fått svaret ”Jag vet inget om mopeder”. Har nu fått signaler att det framförs ett antal ”trimmade” mopeder. Ta nu ert ansvar och provkör er sons moped. Varför skriver jag son? Nästan uteslutande pojkar som ”trimmar”. De riskerar inte bara sitt eget körkort utan även ert körkort som förälder. Skulle jag få fram att en förälder har vetskap om ”trimning” tvekar jag inte att rapportera om tillåtelse till olovlig körning. Varför lägger jag sådan energi på detta? Jag ser ungdomarnas framfart varje dag. De kör över Torslanda torg, vid resecentrum. Detta fast det är förbjudet. Ta nu ett allvarligt snack med era ungdomar. Jag vill inte ringa på er dörr och tala om att ert barn inte finns mer.

Hade i veckan ett mycket bra samtal med Volvo´s ledning. Allt jag hade önskat innan mötet hade de redan uppfyllt. De har nu genomfört bra åtgärder i sitt närområde och uppföljning kommer att ske. 

Polisens kontroller på Öckeröleden kommer att fortsätta. Vid kontroll förra veckan var rekordet etthundrafemtio km/h. En bilist stannade inte för polismans tecken och körde mot rött lus. Förutom att bli av med körkortet för rödljuskörningen var han dessutom drogpåverkad.

Ungdomar från andra stadsdelar har varit i Torslanda bara för att ställa till bråk. Hittills resulterat i två anmälningar om misshandel. Vi har ögonen på detta nu.

Allt för denna gång!

Christer Melvinsson

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Featurekolumn

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS

Extrakolumn

Visit Öckerö 2019

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv