Huvudkolumn

Publicerad 2018-09-26 13:32 Skriv ut Tipsa en vän
Håll diskussionen levande i era hem
Håll diskussionen levande i era hem

Hej alla läsare

Förra veckan hade vi inriktning mot trafik. Bl a stod kollegorna vid Ytterhamnsmotet en kväll vid midnatt. Fjorton ordningsbot och sex indragna körkort blev resultatet.

I helgen var några ungdomar vid Burger King. När de kommer ut kommer en maskerad man och rånar dem på en moped och mobiltelefoner. Han visar upp ett pistolliknande föremål. Ingen rolig upplevelse.

Centralt på Hisingen stoppades en bil med ungdomar från Torslanda. En ung flicka visad tecken på narkotika och medtogs för provtagning. Flickan har vi haft ögonen på sedan tidigare och försökt bistå med de resurser vi har inom SSPF - skola, socialtjänst, polis och fritid. I hennes telefon hittar vi konversationen hon har med sin langare. Så jag ber er föräldrar hålla koll på era barns telefoner. Langarna vill bara ha sina pengar och bryr sig föga om ett människoliv. Det såg vi vid avrättningen i veckan som gick. Fick ett samtal på morgonen där en mamma berättade att hennes dotters tidigare pojkvän avlidit under helgen. Arton år gammal. Bakgrund är droger. Era barn kommer under sin uppväxt bli erbjudna droger. Lär dem våga säga nej. Det finns ingen ofarlig narkotika. Livet blir förstört för både brukaren och familjen. Hoppas ni håller diskussionen levande i era hem. Var frågvis. Håll koll på umgänge. Det helvete dom berörda hamnar i lovar jag ni inte vill uppleva.

Allt för denna gång!

Christer Melvinsson

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Featurekolumn

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS

Extrakolumn

Visit Öckerö 2019

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv