Huvudkolumn

Publicerad 2018-08-22 08:39 Skriv ut Tipsa en vän
Debuten för narkotika ökar under sommaren
Debuten för narkotika ökar under sommaren

Hej alla läsare

I dag börjar skolorna då jag skriver detta. Jag har en oro då jag fått till mej att flera ungdomar debuterat med sin narkotikaanvändning under sommaren. Jag vet en säljare som är så ung som femton år. Vi har ett forum som heter SSPF, skola, socialtjänst, polis och fritid. Tanken är att vi finns som stöd och hjälp för både ungdomar och övriga i familjen. Vi måste då ha ett skriftligt samtycke. Blir då förvånad när jag har föräldrar som vägrar skriva på. De tror att vår hjälp ska bli till men för ungdomen.

I samband med skolstart har vi en planerad trafikvecka med främst hasighetskontroller och mopedkontroller. Mopeder är stöldbegärliga. Hittills i år har tjugotre mopeder stulits. Skra Bro  och resecentrum i Amhult är utsatta ställen.

En cirkus har besökt stadsdelen. Ett större gäng ungdomar hade åsikter om cirkusens djurhållning och förstörde ett åttiotal reklamskyltar för cirkusen. Finns det inte andra sätt att framföra sina åsikter?

På tal om åsikter har några som kallar sig NMR satt upp dekaler både på byggnader och bilar i ett område i Björlanda. Vad syftet var vet de nog inte själva. Om ni tror att ni skrämmer någon tror ni fel.

Allt för denna gång!

Christer Melvinsson

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Featurekolumn

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS

Extrakolumn

Visit Öckerö 2019

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv