Huvudkolumn

Publicerad 2017-11-21 14:38 Skriv ut Tipsa en vän
Bostadsinbrotten fortsätter
Bostadsinbrotten fortsätter

Hej alla läsare!
Nu har jag tjugo anmälningar hittills i år på bostadsinbrott. Nästan alla har modus att gärningsmannen går in via altandörren. Investera i lampa med rörelsedeckare. Finns nu som led. Köpte en själv och priset var tvåhundrafemtio kronor. Ni får ringa mej så får ni butiksnamnet.

I Tumlehed blev en båtägare av med sin motor. Båten stod på land. Motorn väger tvåhundrasjuttio kilo och är på tre hundra hk. Värde trehundrafemtusen kronor. Ägaren hade läst vad jag skrivit om motorkåpan och tagit hem den kåpa han hade på en mindre motor. Kåpan till den större var så otymplig att han inte hade plats för den hemma. Han hade tagit av propellern och märkt motorn med securemark. Så stora motorer måste utrustas med startspärr som komplement.
På Orust har en ägare till en marina förmått alla ägare att utrusta motorerna med startspärr. Alla kåpor och propellrar tas hem. Alla motorer har en lapp på tre språk där tjuven informeras vilka åtgärder som vidtagits. Ägaren till marinan hade satt upp kamera. För några veckor sedan kunde han se tre personer på filmen. Alla tre maskerade. De gick fram till första motorn. Satte sig på huk och läste lappen. Kollade alla övriga motorer och förstod att det inget fanns att hämta. Det är nog ovan beskrivna åtgärder som behövs för att våra saker ska få vara ifred.
Många avåkningar i helgen då halkan slagit till. Kör försiktigt och håll avstånd.
Viltolyckorna är nu uppe i nittiotvå.
Allt för denna gång!

Christer Melvinsson

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Extrakolumn

Visit Öckerö 2018

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS