Huvudkolumn

Publicerad 2018-05-22 14:56 Skriv ut Tipsa en vän
"Barn gör inte som vi säger, dom gör som vi gör"
"Barn gör inte som vi säger, dom gör som vi gör"

Hej alla läsare!
Kontrollen jag skrev om förra veckan hade vi vid Högåsa, de grå barackerna innan Säve. Resultatet blev fem hastighetsöverträdelser och ingen påverkad förare. Vi mätte under en timma. Ett bra resultat tycker vi.

Rektorn på Hällsviksskolan ville jag skulle komma till barnen och prata cykel i trafiken. Det var en önskan från husrådet. Jag sa att det var ganska onödigt då barnen sköter sig väldigt bra och att i princip alla använder hjälm. Jag sa även att de man behöver prata med är förälder som kör sina barn till skolan. När jag sedan kom till skolan i fredags morse ser jag en förälder som parkerat sin bil på trottoaren så nära ingången som det bara går. Barn gör inte som vi säger, dom gör som vi gör.
Flera boende på Lilleby Gossbydalsväg har hört av sig angående hundar de känt oro över.  En kvinna med drogbekymmer hade fått hyra en stuga. Hon ägde inte hundarna. En man som sitter hos oss är registrerad ägare. Kvinnan klarade inte att hantera djuren och de smet ofta och ställde till oreda i grannskapet. Förra helgen ringde kvinnan mej och berättade att hon hade blivit överfallen i sitt hem. När polis kommer till platsen visade det sig att kvinnan som ringt var efterlyst för att avtjäna straff. När vi transporterade kvinnan bedyrade hon att hon ordnat hundvakt. När de stackars hundarna ylat i två dygn ringde grannarna mej och fastighetsägaren. Jag ska inte berätta vilken syn som mötte oss. Hundarna mår dock bra och vistas numera på hundpensionat.
Båtsäsongen börjar komma igång. Sedan 1 januari har nitton båtmotorer tillgripits och nio inbrott i båt anmälts. Glädjande är att Björlanda Kile endast blivit av med två motorer och haft två inbrott.
Allt för denna gång!

Christer Melvinsson

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Featurekolumn

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS

Extrakolumn

Visit Öckerö 2019

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv