Huvudkolumn

Publicerad 2018-06-20 14:03 Skriv ut Tipsa en vän
Nyckeln till ett bra liv
Nyckeln till ett bra liv

Mycket kan sägas om gamle Winston, Churchill ni vet, men i åtminstone en sak hade han helt rätt – hans uppfattning om fritidsintressen. Den gamle bulldoggen lär ha ansett att tre eller fyra intressen bör en människa (förmodligen ska du här läsa: en karl) ha för att må riktigt bra. Så rätt, så rätt!

Mitt livs stora dilemma har varit att jag haft för många hobbys, något som gjort mig till en konfunderad men samtidigt väldigt lycklig man. Mina tidsfördriv har också gjort mig till en berest man, mer om det strax. Priset för alla mina fritidssysselsättningar har varit att jag visserligen lärt mig ett och annat men aldrig blivit riktigt bra på något. Detta, senare faktum, har lite plågat mig men när jag dryftade frågan med en god vän sa han de förlösande orden: ”Livet är för kort för att bara ha ett enda intresse.” Denna enkla mening förändrade min syn på saken och helt plötsligt blev jag något mer tillfreds med mina mediokra tävlingsframgångar genom åren. Dessa inkluderar dock bland annat guld, brons och silver på vinter-SM samt andraplatsen på norska sommarmästerskapen och fjärdeplatsen på svenska och finska sommarmästerskapen i den sport jag utövat – trots allt inte så tokigt för en glad amatör.

Som sagt, tack vare mina specialintressen har jag aktivt sökt mig till platser förknippade med dem. Min vurm för historia och litteratur tog mig till England, studier i nationalekonomi förde mig till Skottland två gånger, veteranbils- och mc-intresset ledde mig till USA, bilkärleken tog mig till England (än en gång) och… 

Jag ska i en serie ledare berätta om dessa platser. Observera att jag inte skriver detta för att verka märkvärdig, allt har gjorts på låg budget, utan framförallt för att plädera för vikten av att ha minst en hobby, gärna fler, samt kanske ge ett och annat restips. 

Conny Åquist

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Extrakolumn

Visit Öckerö 2018

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS